ARNBORG   IDRÆTSFORENING
    ARNBORG IF's SKYTTEAFDELING

Arnborg IF's Skytteafdeling

 
 Arnborg IF's Skytteafdeling oprettet som Arnborg Nordre Skyttekreds i 1876 indgår nu som afdeling under Arnborg Idrætsforening og byder med denne hjemmeside velkommen til såvel nye som "gamle" medlemmer.
Skytteafdelingen kan tilbyde skydning på 15 og 200 meter gevær, samt 15 meter pistol indendørs.
Våben kan lånes af afdelingen, der ligeledes sørger for vejledning af erfarne instruktører. Man kan skyde fra lige før skolealderen, alt efter modenhed og til langt op i årene. Skydning kan medvirke til at udvikle koncentration, tålmodighed og udholdenhed og kan udvikle "dyder" som kan være til hjælp også udenfor skydebanen. Kammeratskab og social samværd prioriteres højt i afdelingen.
Vi vil selvfølgelig gerne have skytter, der laver gode resultater og forbedrer sig, men det er lige så vigtigt, af kammeratskabet også "rammer i plet".
Sikkerhed er vigtig, da våben selvfølgelig skal behandles på sikker vis og det er meget vigtig, at alle er bekendte med reglerne omkring sikkerheden og een af de vigtigste opgaver for skydeinstruktørerne er at undervise i fortrolig og sikker omgang med våben. I alle skydeprogrammer er skytterne delt op i klasser afhængig af alder og kunnen. Man kan se i Skyttebogen, som ligger på skydebanen, hvilken klasse man skyder i. Ellers spørg instruktøren. 
 
    Arnborg Præmieskydning 2023  
 
    15 meter bane  
 


Indendørs 15 meter salonskydebanen er i Arnborg-Hallen, Sportsvej 18, i Arnborg, 7400 Herning.
Her starter vi op i begyndelsen af september og slutter med udgangen af april måned.
Her byder vi velkommen på vores nyrenoverede baneanlæg hvor vi har 6 skydebaner med hæve-sænkeborde.

Her er plads til både store og små.

I løbet af sæsonen vil der være mulighed for at komme med til skydestævner ligesom vi selv afholder et officielt stævne i februar.
Til jul laver vi juleskydning, til fastelavn skyder vi katten af tønden lige som vi laver en festskydning som afslutning på indendørs-sæsonen. 
 
    200 meter bane  
200 meter riffelbanen, Jens Provstvej 72A, Arnborg, 7400 Herning.
Her skydes ca. hver anden onsdag fra maj til oktober.

Skydning på 200 meter banen er for de lidt større børn og kun ifølge med forældre.

Skydning for de ældre veteraner er også muligt og vi plejer at hygge os.
Arnborg Idrætsforening | Sportsvej 18 | 7400 Herning | CVR.: 25681517